Ädelosttarte med päron

50 min Dessert Efterrätt Varmrätt
Ädelosttarte med päron

En härlig paj går alltid hem. Ädelost och päron är en fantastisk smakkombination, och passar utmärkt ihop med knapriga valnötter.

Ingredienser

Valnötter
75 g
200 g
Vetemjöl
4 dl
Salt
1 krm
280 g
Ägg
3
Päron
3
Flytande honung
1 msk
Nymald svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Hacka 50 g valnötter fint och resten grovt. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackade nötter, vetemjöl och salt och rör ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smula osten. Mixa med äggen till en smet och bred ut i pajskalet.
  • Skiva päronen tunt på längden och lägg ut omlott på fyllningen. Strö över grovhackade nötter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Pensla med honung och krydda med nymald svartpeppar. Låt svalna.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

545 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 40 g
https://www.arla.se/recept/adelosttarte-med-paron/