Ädelostfisk

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Ädelostfisk

Snabb och smakrik vardagsmat där fisken får en krämig och nötig ädelosttopping. Servera med bulgur och lättkokta grönsaker för en komplett och färgstark måltid.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
2½ dl
140 g
Hasselnötter
25 g

Till servering:

Bulgur
3½ dl
Broccoli
250 g
Blomkål
250 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Halvtina fisken om den är fryst. Skär i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Vispa ihop grädde, smulad ädelost och hackade hasselnötter till en jämn smet. Bred blandningen över fisken.
  • Sätt in formen i nedre delen av ugnen och tillaga 20–25 min, tills fisken är genomstekt och toppingen fått lite färg.
  • Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela grönsakerna i jämnstora bitar. Koka eller ånga grönsakerna ca 5 min tills de är mjuka men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  • Servera ädelostfisk med bulgur och grönsaker.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

740 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 9,7 g
Protein: 27,5 % 50,1 g
Fett: 46,7 % 39,1 g
Kolhydrater: 25,8 % 47 g
https://www.arla.se/recept/adelostfisk/