Abborre med pepparrotspotatis
50 min
•
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Stekt abborre serverad med pepparrot och persilja med krämig potatis. Smakerna passar ljuvligt gott tillsammans på tallriken.
Ingredienser
|
Abborrfiléer
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
ca 1 tsk |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
|
Färska kantareller
|
200 g |
Pepparrotspotatis:
|
Potatis
|
750 g |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
½ msk |
| 2½ dl | |
|
Finhackad färsk persilja
|
1 dl |
|
Riven pepparrot
|
2 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kantarellerna kan bytas ut mot champinjoner.
Näringsvärden, per port
Energi:
546 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,9 g |
| Protein: | 29,6 % | 39,7 g |
| Fett: | 36,9 % | 22,8 g |
| Kolhydrater: | 33,5 % | 45 g |