Abborre med pepparrotspotatis

50 min
Arbetstid: 50 min
Huvudrätt Lunch Middag
Abborre med pepparrotspotatis

Stekt abborre serverad med pepparrot och persilja med krämig potatis. Smakerna passar ljuvligt gott tillsammans på tallriken.

Ingredienser

Abborrfiléer
600 g
Salt
ca 1 tsk
Vitpeppar
1 krm
Färska kantareller
200 g

Pepparrotspotatis:

Potatis
750 g
Vetemjöl
½ msk
2½ dl
Finhackad färsk persilja
1 dl
Riven pepparrot
2 msk
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm

Gör så här

  • Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén.
  • Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  • Rör ut vetemjölet i grädden i en kastrull. Låt koka upp under omrörning.
  • Lägg i potatisen och låt koka på svag värme under lock ca 15 min. Rör om någon gång under koktiden. Blanda ner persilja, pepparrot, salt och peppar.
  • Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
  • Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min.
  • Servera abborren med kantarellerna och potatisen.
Markera receptet som tillagat

Kantarellerna kan bytas ut mot champinjoner.

Näringsvärden, per port

Energi:

546 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,9 g
Protein: 29,6 % 39,7 g
Fett: 36,9 % 22,8 g
Kolhydrater: 33,5 % 45 g
https://www.arla.se/recept/abborre-med-pepparrotspotatis/