Skirat smör

Skirat smör

Den viktigaste ingrediensen när du gör skirat smör är tålamod. Smält smöret långsamt på låg värme och rör inte om under hela tiden.

Gör så här

  • Lägg smöret i en kastrull. Låt smälta på låg värme utan att röra i kastrullen.
  • När smöret smält, häll försiktigt av det klara smörfettet och låt bottensatsen vara kvar i kastrullen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

913 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 0 g
Protein: 0,4 % 0,8 g
Fett: 99,2 % 102,5 g
Kolhydrater: 0,4 % 0,8 g
Skirat smör
Video Skirat smör – så här gör du

Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.

https://www.arla.se/recept/skirat-smor/