• Artiklar
  • Så gör du barnens nya favoritsnacks – snabbt och enkelt!
Osttips

Så gör du barnens nya favoritsnacks – snabbt och enkelt!

Så gör du barnens nya favoritsnacks – snabbt och enkelt!

Färdiga ostkuber med chiasylt, eller ost- och morotsstavar snyggt förpackat på kylskåpshyllan. Här får du tips på hur du med enkla medel alltid har ett näringsrikt och mättande tilltugg på lut i kylen.

Ni har precis kommit hem efter skola och jobb. Det är sen eftermiddag och hungern och tröttheten är ett faktum. Middagen måste fixas och humöret höjas. Och du ligger steget före!

Tänk känslan av att ha ett färdigt tilltugg i kylen eller att du snabbt kan fixa ett knaprigt och salt tilltugg i form av ostchips med frön. Det är inte omöjligt. Allt handlar om att hitta de där snabba lösningarna som gör vardagen lite bättre och lättare.

Nedan hittar du snabba och bra snacks – perfekta ljusglimtar i vardagspusslet.

Ostchips på Edamer med solrosfrön

Ostchips med frön Arla Familjefavoriter-1440x1318.jpg

Tips! Använd de frön du har hemma och testa även att göra chipsen på en ost med lite mer karaktär, kanske Jämtgård.

Recept: Ostchips med frön

Ostkuber med chiasylt

Ost olivspett Arla Familjefavoriter-1440x1318.jpg

Vår Goudaost är lätt att tärna. Skär i 1x1 cm stora kuber och förvara tillsammans med chiasylt i kylen, ett snabbt tilltugg som både ger protein och fibrer samt stillar suget!

Recept: Rårörd chia- och hallonsylt

Ost- och olivspett

Använd dig av svarta eller gröna oliver utan kärna. Du behöver tandpetare som du kan varva med en oliv och en halverad rullad ostskiva. Självklart går det bra att tärna osten eller byta ut oliven mot en vindruva eller en körsbärstomat. Ett perfekt tilltugg.

Ost- och morotsstavar

Ost morotsstavar Arla Familjefavoriter-1440x1318.jpg

Ost och morot är goda vänner.
Så enkelt, men lika bra för det. Ha alltid ost- och morotsstavar i kylen. Morötterna mår bra av att ligga i kallt vatten i en lufttät burk, då håller de sig krispiga och goda. Till oststavar kan du med fördel använda vår Vänerost som är mild, gräddig och dessutom kantfri.

Ett extra tips!

Underskatta inte att ha färdiga ostskivor som väntar på dig i kylen. Då kan barnen snabbt och enkelt fixa sin egen smörgås, eller så kan de ta en skiva i väntan på maten. Av våra Familjefavoriter finns både Port Salut, Gouda och Jämtgård som skivad ost.

Arla Familjefavoriter.jpg