Rostad levain med färskost och rårörd chia- och hallonsylt

Rostad levain med färskost och rårörd chia- och hallonsylt

Betyg

(5 st)

Nyttig sylt till smörgåsen gör du enkelt på hallon och chiafrön. Chia är ett superfrö, känt för sitt innehåll av bl a fiber och omega-3.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Chia- och hallonsylt:

  • 1 dl vatten
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk chiafrön
  • 225 g hallon

Gör så här:

Gör så här:

Börja med hallonsylten. Rör ihop vatten, honung och chiafrön i en skål. Låt stå ca 10 min. Vänd ner hallonen. Rosta brödet och bred på färskosten. Toppa med sylten.

Tips:

Sylten klarar sig ett par dagar i kylen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem