Zucchinikaka med ingefärsfrosting

Zucchinikaka med ingefärsfrosting

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(56 st)

Sockerkaka som blir extra saftig av riven zucchini. Ingefärsfrostingen passar fint ihop med kardemumman i kakan.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl riven zucchini, ca 150 g
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor

Ingefärsfrosting:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret. Krama ur vätska från zucchinin och rör ner den. Rör ner vetemjölet blandat med bakpulver och kardemumma. Häll smeten i en smord och mjölad rund eller fyrkantig form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 30-35 min. Låt kakan svalna. Vispa färskost, smör och florsocker till en jämn smet. Rör ner riven ingefära och citronskal. Bred frostingen på den kalla kakan.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 335 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa: