Zucchinikaka med ingefärsfrosting
1 tim
•
Arbetstid: 25 min
Fika
Frysbar
•
Sockerkaka som blir extra saftig av riven zucchini. Ingefärsfrostingen passar fint ihop med kardemumman i kakan.
Ingredienser
| 150 g | |
|
Ägg
|
3 |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Riven zucchini, ca 150 g
|
3 dl |
|
Vetemjöl
|
4 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
Ingefärsfrosting:
| 150 g | |
| 45 g | |
|
Florsocker
|
1½ dl |
|
Riven syltad ingefära
|
1½ msk |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
336 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 5 % | 4,1 g |
| Fett: | 48,4 % | 18,4 g |
| Kolhydrater: | 46,6 % | 38,6 g |