Zucchinichips med cheddar

Zucchinichips med cheddar

40 min
Förrätt
Det här receptet på zucchinichips med cheddar är ett perfekt tilltugg på festen eller fredagsmyset. Enkelt och gott – testa det redan idag! Tunt skivad zucchini paneras med cheddar och panko och serveras med en smakrik yoghurtdipp smaksatt med örter och vitlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/zucchinichips-med-cheddar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär zucchini i tunna skivor. Lägg ut skivorna på hushållspapper. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Torka av skivorna.
  • Finriv osten och blanda den med panko. Vispa ihop äggen med timjan i en skål.
  • Doppa zucchini först i ägg och sedan i pankoblandningen.
  • Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över den ostblandning som eventuellet blivit över.
  • Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills de är gyllene. Låt svalna på galler.
  • Rör ihop gräddfil med hackade örter. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa krispiga zucchinichips med färsk timjan. Servera med örtdippen.
Klart!

Ingredienser

Zucchini, ca 300 g
1
Salt
2 tsk
100 g
Panko
2 dl
Ägg
2
Finhackad färsk timjan
3 msk
Örtdipp:
2 dl
Färska blandade örter, t ex basilika, mynta, persilja
1 dl
Salt och svartpeppar