Glöggpannacotta

4 tim Buffé Dessert Efterrätt
Glöggpannacotta

En kryddig glöggpannacotta som bjuder på klassiska julsmaker i ny tappning. Kanel, stjärnanis och vanilj i en krämig och välsmakande pannacotta. En trevlig avslutning på middagarna i juletid! Förbered i god tid så pannacottan hinner sätter sig ordentligt!

Ingredienser

1½ dl
Strösocker
¾ dl
Kanelstång
1
Liten bit stjärnanis
1
Vaniljpulver
1 krm
Gelatinblad
2
3 dl

Lag:

Blossa lättglögg
3 dl
Strösocker
3 msk
Lingon
¾ dl

Gör så här

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 8 min.
  • Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och vanilj i en kastrull. Låt sjuda 3 min. Ta från värmen och låt dra ca 5 min.
  • Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ner yoghurt.
  • Häll upp i små glas. Ställ i kyl minst 3 tim, tills pannacottan har stelnat.

Lag:

  • Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
  • Fördela lingonen på pannacottan. Häll på lite lag och servera.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

165 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/kryddyoghurt-pannacotta/