Glöggpannacotta

Glöggpannacotta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(100 st)

En kryddig pannacotta som bjuder på klassiska julsmaker i ny tappning. Överraska dina gäster med denna ljuvliga glöggpannacotta till efterrätt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Lag:

  • 3 dl blossa lättglögg
  • 3 msk strösocker
  • ¾ dl lingon

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och yoghurt. Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim. Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna. Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem