Yoghurtmarinerad paneer på spett med gult linsris

Yoghurtmarinerad paneer på spett med gult linsris

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

40 min

Tandoori är en indisk ugn men det är också namnet på en kryddblandning som ger smak till de här goda ost- och grönsaksspetten. Till spetten blir det gott med ett kumminris – på engelska kallat jeera rice.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Marinad:

Linsris:

  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 liten rödlök
  • pressad saft av 1 lime

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden. Smaka av med salt.
  3. Skär ost och paprika i bitar. Skala och skär rödlöken i bitar. Varva ost, lök och paprika på spett. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper och pensla med marinaden.
  4. Dela tomaterna och lägg bredvid. Tillaga allt högt upp i ugnen ca 25 min tills spetten har fått fin färg. Vänd spetten några gånger under tiden.

Linsris:

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smöret ca 5 min. Strö över kryddorna och fräs ytterligare några min.
  3. Tillsätt ris och vatten, enligt anvisning på förpackningen, och koka färdigt, ca 20 min. Rör ner linserna.
  4. Hacka koriandern, även stjälkar. Skala och strimla rödlöken. Blanda limesaft, lök och koriander.
  5. Blanda yoghurt, mango chutney och curry. Servera spetten med tomat, linsris, rödlökssalsa och sås.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 785 kcal
  • Protein: 41 g
  • Kolhydrater: 84 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut

Källa: