Paneer

Paneer

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

40 min

Paneer tar lite tid att göra men är inte komplicerat. Perfekt att ha i frysen för snabbt kunna laga vegorätter. Spara vasslen som blir över och använd till bröd, smoothies eller till soppor. Osten blir bäst om man gör den på affärens fetaste mjölk.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka upp mjölk och yoghurt i en kastrull. Dra kastrullen från värmen precis när det kokat upp och tillsätt salt och citronsaft. Rör om så att mjölken delar sig. Låt stå ca 5 min, rör försiktigt om då och då. Häll i en silduk på ställning och låt stå tills all vassle har runnit igenom. Krama ur den sista vasslen genom att snurra silduken till en boll. Lägg ostmassan i en liten form, täck med plastfolie. Lägg en press över, t ex ett tetrapack med bönor. Ställ i kyl, gärna i minst 4 tim.

Tips:

Har du inte en silduk på ställning så går det även att ta ett kaffefilter även om det tar längre tid för vasslen att rinna igenom. Osten går bra att frysa.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 205 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag