Yoghurtmarinerad paneer på spett med gult linsris
40 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
Tandoori är en indisk ugn men det är också namnet på en kryddblandning som ger smak till de här goda ost- och grönsaksspetten. Till spetten blir det gott med ett kumminris – på engelska kallat jeera rice.
Ingredienser
| 2 förp | |
|
Paprika
|
1 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Tomater
|
2 |
Marinad:
|
Finriven vitlöksklyfta
|
1 |
|---|---|
|
Finriven färsk ingefära
|
1 msk |
|
Lime
|
rivet skal av 1 |
|
Tandoori kryddmix
|
2 msk |
| 2 dl | |
|
Salt
|
Linsris:
|
Torkade röda linser
|
1 dl |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 50 g | |
|
Kumminfrön
|
1 tsk |
|
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
|
Basmatiris
|
3 dl |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|---|---|
|
Liten rödlök
|
1 |
|
Lime
|
pressad saft av 1 |
| 2 dl | |
|
Mango chutney
|
2 msk |
|
Curry
|
1 tsk |
Gör så här
Linsris:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
786 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,5 g |
| Protein: | 21,6 % | 41,8 g |
| Fett: | 35 % | 31,1 g |
| Kolhydrater: | 43,4 % | 84 g |