Rostad majssallad med kryddstekt paneer och limedressing
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Tillbehör
•
Kombinationen rökig paprika, söt majs och syrliga ostar är en riktig succé! Perfekt som vegetarisk lunch eller som matig sallad till grillad kyckling.
Ingredienser
| 1 förp | |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
Marinad:
|
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
|---|---|
|
Olja
|
1 msk |
|
Vitlöksklyfta, pressad
|
1 |
|
Salt och svartpeppar
|
Limedressing:
| 2½ dl | |
|
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Flytande honung
|
2 tsk |
|
Salt och svartpeppar
|
Sallad:
|
Frysta majskorn
|
450 g |
|---|---|
|
Matolja
|
1 msk |
| 25 g | |
|
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
|
Salt och peppar
|
½ tsk |
|
Surdegsbröd
|
3 skivor |
|
Tomater, tärnade
|
2 |
| 200 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
640 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,2 g |
| Protein: | 18,3 % | 28,8 g |
| Fett: | 47,2 % | 34,2 g |
| Kolhydrater: | 34,5 % | 54,3 g |