Rostad majssallad med kryddstekt paneer och limedressing

Rostad majssallad med kryddstekt paneer och limedressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

50 min

Kombinationen rökig paprika, söt majs och syrliga ostar är en riktig succé! Perfekt som vegetarisk lunch eller som matig sallad till grillad kyckling.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Marinad:

  • finrivet skal och saft från ½ citron
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt och svartpeppar

Limedressing:

Sallad:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Tärna paneerosten, ca 2x2 cm. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg ner osten. Ställ i kylen minst 30 min.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen i en skål.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek majsen på hög värme tills den är gyllenbrun. Rör ner smör och krydda med paprika och salt.
  4. Dela brödet i grova bitar och stek gyllene i lite smör. Blanda med majs på ett stort fat.
  5. Stek marinerad paneer i lite smör tills den börjar få färg. Ta från värmen och pressa över citronskal och -saft.
  6. Toppa majssalladen med paneerost, tomat och smulad vitost. Servera med dressingen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 28 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag