Yoghurtgrädde med frukt och honungsnötter

Yoghurtgrädde med frukt och honungsnötter

30 min Efterrätt
Honungsnötterna ger sötma och crunch till den här goda desserten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Rosta nötterna i en torr, varm panna. Tillsätt 2 msk honung och låt koka ihop ca 1 min.
  • Bred ut på bakplåtspapper och låt kallna. Grovhacka honungsnötterna.
  • Vispa grädden lätt. Tillsätt yoghurt och kardemumma. Fortsätt vispa till krämig konsistens.
  • Skiva bananerna. Kärna ur och klyfta nektarinerna.
  • Fördela frukten i glas och klicka på yoghurtgrädden.
  • Toppa med honungsnötterna och ringla över resten av honungen.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Pistagenötter
1 dl
Flytande honung
5 msk
1 dl
2½ dl
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
Bananer
2
Nektariner
2