
Chokladpannacotta
Len pannacotta med kraftig chokladsmak och friskhet från syrad grädde. Variera att toppa med färska bär efter säsong och humör!
Ingredienser
Antal portioner
- 50 g mörk choklad
- 1½ gelatinblad
-
2½ dl Arla Köket® syrad grädde 30%
- ½ vaniljstång
-
1½ dl Arla Köket® grekisk yoghurt
- blandade färska bär t ex björnbär och blåbär
- ev hasselnöt
- ev kakao
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Hacka chokladen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, minst 5 min. Koka upp syrad grädde med delad och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinbladen och chokladen, rör slätt. Vänd ner chokladblandningen i yoghurten till en slät smet. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kyl minst 2 tim. Toppa med bär, grovhackade nötter och pudra ev över kakao.
Näringsvärden, per port exkl nötter
- Energi: 305 kcal
- Protein: 4 g
- Kolhydrater: 12 g
- Fett: 26 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2016