Yoghurt och jordgubbar med marängtopp

Yoghurt och jordgubbar med marängtopp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Yoghurt med färska jordgubbar blir en enkel och supergod efterrätt. Syran från yoghurten bryts av söt maräng som toppar desserten.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 msk strösocker
  • strimlat skal och pressad saft av ½ apelsiner
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 6 dl Arla® mild yoghurt naturell

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på grill. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med socker, apelsinskal och -saft. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll yoghurten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på jordgubbarna och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: