
Yoghurt och jordgubbar med marängtopp
Yoghurt med färska jordgubbar blir en enkel och supergod efterrätt. Syran från yoghurten bryts av söt maräng som toppar desserten.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 liter jordgubbar
- 1 msk strösocker
- strimlat skal och pressad saft av ½ apelsin
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 6 dl Arla® mild yoghurt naturell
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på grill. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med socker, apelsinskal och -saft. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll yoghurten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på jordgubbarna och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.
Näringsvärden, per port
- Energi: 170 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 29 g
- Fett: 3 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut