Yoghurt och jordgubbar med marängtopp

Yoghurt och jordgubbar med marängtopp

Betyg

(1 st)

Yoghurt med färska jordgubbar blir en enkel och supergod efterrätt. Syran från yoghurten bryts av söt maräng som toppar desserten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på grill. Skär jordgubbarna i bitar och blanda med socker, apelsinskal och -saft. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret. Häll yoghurten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på jordgubbarna och toppa med maräng. Sätt in glasen i övre delen av ugnen 1/2-1 minuter tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga. Servera direkt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 170 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem