Yoghurt och jordgubbar med marängtopp

30 min Dessert Efterrätt
Yoghurt och jordgubbar med marängtopp

Yoghurt med färska jordgubbar blir en enkel och supergod efterrätt. Syran från yoghurten bryts av söt maräng som toppar desserten.

Ingredienser

Jordgubbar
1 liter
Strösocker
1 msk
Apelsin, strimlat skal och saft
½
Äggvitor
2
Strösocker
1 dl
6 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på grill.
  • Skär jordgubbarna i bitar och blanda med socker, apelsinskal och -saft.
  • Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret.
  • Häll yoghurten i botten på 6 ugnssäkra glas, typ duralex. Lägg på jordgubbarna och toppa med maräng.
  • Sätt in glasen i övre delen av ugnen ½ - 1 minut tills marängen får färg. Låt ugnsluckan vara öppen och passa noga.
  • Servera genast.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/yoghurt-och-jordgubbar-med-marangtopp/