Yoghurt med rårörda skogsbär och maränger

Yoghurt med rårörda skogsbär och maränger

35 min
Efterrätt
Yoghurt med kardemumma, serverad med hallon, björnbär och blåbär och toppad med maränger och pistagenötter. Efterrätter skall vara ljuvliga, vackra - och nyttiga!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/yoghurt-med-rarorda-skogsbar-och-maranger/

Gör så här

  • Blanda yoghurt med florsocker och kardemumma och ställ kallt.
  • Blanda bären med råsocker och citronskal. Låt stå ca 30 minuter i rumstemperatur.
  • Grovhacka maränger och nötter.
  • Fördela yoghurten på tallrikar och lägg på bären. Garnera med maränger, pistagenötter och myntablad.
Klart!

Ingredienser

Kardemummayoghurt:
2 dl
Florsocker
1 dl
Malen kardemumma
1 tsk
Rårörda skogsbär:
Bär t ex hallon, björnbär och blåbär
200 g
Rårörsocker
3 msk
Citron
rivet skal av ½
Garnering:
Maränger
16
Pistagenötter
2 msk
Färsk mynta
12 blad