Yoghurt med rårörda skogsbär och maränger

Yoghurt med rårörda skogsbär och maränger

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Yoghurt med kardemumma, serverad med hallon, björnbär och blåbär och toppad med maränger och pistagenötter. Efterrätter skall vara ljuvliga, vackra - och nyttiga!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kardemummayoghurt:

Rårörda skogsbär:

  • 200 g bär t ex hallon, björnbär och blåbär
  • 3 msk rårörsocker
  • rivet skal av ½ citron

Garnering:

  • 16 maränger
  • 2 msk pistagenötter
  • 12 blad färsk mynta

Gör så här

Gör så här

Blanda yoghurt med florsocker och kardemumma och ställ kallt. Blanda bären med råsocker och citronskal. Låt stå ca 30 minuter i rumstemperatur. Grovhacka maränger och nötter. Fördela yoghurten på tallrikar och lägg på bären. Garnera med maränger, pistagenötter och myntablad

Skriv ut

Källa: