Ugnsstekta kycklingvingar

Ugnsstekta kycklingvingar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Krispiga kycklingvingar med fräsch smak av koriander och citron. Serveras med krämig yoghurtsås gjord på färska örter.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 900 g kycklingvingar
  • 4 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad färsk koriander

Labnehdressing:

Gör så här

Gör så här

Börja med dressingen. Blanda alla ingredienser i en skål, ställ i kyl. Sätt ugnen på 225°. Blanda smör- och rapsolja, salt, peppar och paprikapulver i en bunke. Riv i vitlöken. Lägg i kycklingvingarna och blanda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda citronsaft med koriander. Häll blandningen över kycklingvingarna och tillaga ytterligare ca 5 min i ugnen. Servera med labnehdressing och grönsallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Andra goda förslag