Ugnsstekta kycklingvingar

Ugnsstekta kycklingvingar

Betyg

(8 st)

Krispiga kycklingvingar med fräsch smak av koriander och citron. Serveras med krämig yoghurtsås gjord på färska örter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 900 g kycklingvingar
  • 4 msk Arla® Klarifierat Smör
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 2 msk hackad färsk koriander

Labnehdressing:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med dressingen. Blanda alla ingredienser i en skål, ställ i kyl. Sätt ugnen på 225°. Blanda smör, salt, peppar och paprikapulver i en bunke. Riv i vitlöken. Lägg i kycklingvingarna och blanda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Blanda citronsaft med koriander. Häll blandningen över kycklingvingarna och tillaga ytterligare ca 5 min i ugnen. Servera med labnehdressing och grönsallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem