Yellow Submarin
3 tim
Efterrätt
•
En modern Budapestrulle med vaniljmousse och en marmelad på mandarin. Denna lyxiga efterrätt var vinnande bidrag i Årets Konditor 2008.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Mandarinmarmelad:
Budapestbotten:
Marinerade citrusklyftor:
Vaniljmousse:
Servering:
Om du inte har cointreau hemma går det lika bra med konc apelsinjuice.
Ingredienser
Mandarinmarmelad:
Gelatinblad
|
½ |
---|---|
Mandarinklyftor
|
150 g |
Strösocker
|
1 msk |
Budapestbotten:
Hasselnötter
|
½ dl |
---|---|
Potatismjöl
|
1 msk |
Kakao
|
1½ tsk |
Äggvita
|
1 |
Strösocker
|
½ dl |
Marinerade citrusklyftor:
Vatten
|
½ dl |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Cointreau
|
1 msk |
Apelsin
|
1 |
Mandarinklyftor
|
150 g |
Vaniljmousse:
Gelatinblad
|
1½ |
---|---|
Vaniljstång
|
½ |
1 dl | |
Florsocker
|
½ dl |
Strösocker
|
1 msk |
2 dl |