Wienersemla
30 min
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Denna frasiga wienersemla med krämig mandelmssa och lättvispad grädde måste nog tillhöra ett av våra snabbaste och smidigaste semmelrecept. Skippa bullbaket och köp färdig smördeg som du stansar ut rundlar från. Grädda i ugnen tills gyllene och fyll sedan med mandelmassa och grädde. Pudra över lite florsocker precis innan servering.

Constance Loeper
Receptkreatör

Ingredienser
Smördegsplattor
|
3 |
---|
Fyllning:
Mandelmassa
|
300 g |
---|---|
Arla Ko® Standardmjölk
|
1 dl |
Florsocker
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Kardemummakärnor, mortlad
|
1 tsk |
Mandel
|
½ dl |
Vid servering:
Arla Ko® Vispgrädde
|
3 dl |
---|---|
Florsocker
|
Gör så här
Fyllning:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
226 kcal
Näringsvärden per st | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Fett: | 13 g |
Kolhydrater: | 24 g |

