Wienerbröd
2 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Fika
Frysbar
•
Wienerbröd med hallonsylt, vaniljkräm och kristyr på toppen blir kaffekalasets höjdpunkt. För att få wienerbröden riktigt frasiga, lägg tid på att kavla in smöret i degen.
Ingredienser
Wienerdeg:
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 2½ dl | |
|
Ägg
|
2 |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Vetemjöl
|
1 liter |
| 400 g |
Vaniljkräm:
| 2 dl | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Potatismjöl
|
2 msk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
| 15 g |
Fyllning:
|
Vaniljkräm
|
|
|---|---|
|
Sylt, t ex hallon
|
Glasyr:
|
Florsocker
|
2 dl |
|---|---|
|
Vatten
|
1½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
262 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 5,7 % | 3,7 g |
| Fett: | 52,1 % | 15,4 g |
| Kolhydrater: | 42,2 % | 27,2 g |