Whiskysås
20 min
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
En krämig och smakrik sås med fin balans mellan sötma, sälta och lite hetta från whisky och grönpeppar. Perfekt till en mör köttbit eller grillat!
Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
1 msk | |
Farinsocker
|
1 tsk |
2½ dl | |
Whisky
|
3 msk |
Kalvfond
|
2 msk |
Japansk soja
|
1 msk |
Dijonsenap
|
1 tsk |
Grönpeppar i lag, hackad
|
½ msk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 krm |
1 msk |
Redning:
Majsstärkelse
|
½ msk |
---|---|
Vatten
|
1½ msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
613 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 2,7 % | 4 g |
Fett: | 83,1 % | 57,6 g |
Kolhydrater: | 5,8 % | 8,8 g |

