Vörtbröd med dadlar och nötter

Vörtbröd med dadlar och nötter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(20 st)

Stiligt och saftigt vörtbröd till julosten. Jättegott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Till utbakning:

  • 1½ dl dinkelflingor

Gör så här

Gör så här

Kärna ur och grovhacka dadlarna. Värm portern till max 37°. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta i 10 min till en smidig, lite kladdig deg. Låt jäsa 45 min. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på en arbetsbänk. Knåda degen lätt och dela den i två delar. Forma till 2 limpor, rulla dem i dinkelflingor och lägg i smorda formar, ca 1 1/2 liter. Låt jäsa i 20 min. Sänk temperaturen till 200°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per bröd

  • Energi: 3065 kcal
  • Protein: 89 g
  • Kolhydrater: 421 g
  • Fett: 85 g

Skriv ut

Källa: