Vitvinssås
30 min
Tillbehör
•
En klassisk vitvinssås lyfter vilken fiskrätt som helst. Den här varianten är silkeslen, fyllig och elegant – byggd på tre separata reduktioner av vin, buljong och grädde som kokas ner samtidigt i varsin kastrull för maximal smak. Resultatet blir en djup och balanserad sås som passar perfekt till allt från torsk och kolja till halstrad gös. Receptet är skapat av Nisse Hallberg, komiker och programledare på Matkanalen.
Nisse Hallberg
Ingredienser
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 25 g | |
|
Färsk timjan
|
2 kvistar |
|
Vitt vin
|
4 dl |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Fiskbuljong
|
1 tärning |
| 5 dl | |
|
Majsstärkelse
|
2 tsk |
|
Kallt vatten
|
2 tsk |
| 2 msk | |
|
Salt
|
ca ½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
575 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,2 g |
| Protein: | 2,3 % | 3,3 g |
| Fett: | 80,8 % | 52,5 g |
| Kolhydrater: | 5 % | 7,1 g |