Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vitlöksgratinerade musslor
Vitlöksgratinerade musslor
15 min
Förrätt
•
Kommentarer
Saffran och vitlök ger musslorna läcker smak och fin färg.
Andra liknande recept
45 min
Bouillabaisse
(146)
1 tim
Paella
(449)
45 min
Jambalaya
(38)
Budget
20 min
Moules frites
(22)
40 min
Musslor med örter och vitlök
(20)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
Häll av musslorna och fördela dem i 4 portionsformar.
Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop crème fraiche, vitlök och saffran. Klicka det över musslorna och strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen 10-12 min. Servera med tunt rågbröd.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
135 kcal
Protein:
9 g
Kolhydrater:
10 g
Fett:
6 g
Ingredienser
Konserverade musslor
250 g
Vitlöksklyfta
1
Arla Köket® Lätt crème fraiche
1 dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Arla Köket® Riven ost mager
4 msk
Andra liknande recept
45 min
Bouillabaisse
(146)
1 tim
Paella
(449)
45 min
Jambalaya
(38)
Budget
20 min
Moules frites
(22)
40 min
Musslor med örter och vitlök
(20)
1 tim
Rimmad torskrygg med blåmusselsås och jordärtskocka
(19)
30 min
Fiskgryta gremolata
(27)
Budget
Musselsoppa
(6)
60+ min
Pasta vongole
(4)
45 min
Moules marinières
(57)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum