Vitlöksgratinerade musslor

15 min Förrätt Varmrätt
Vitlöksgratinerade musslor

Saffran och vitlök ger musslorna läcker smak och fin färg.

Ingredienser

Konserverade musslor
250 g
Vitlöksklyfta
1
1 dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
4 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Häll av musslorna och fördela dem i 4 portionsformar.
  • Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop crème fraiche, vitlök och saffran. Klicka det över musslorna och strö över osten.
  • Gratinera i mitten av ugnen 10-12 min. Servera med tunt rågbröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

118 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0 g
Protein: 45,3 % 13,2 g
Fett: 40,3 % 5,4 g
Kolhydrater: 14,4 % 4,2 g
https://www.arla.se/recept/vitloksgratinerade-musslor/