Vitlöksgratinerade aptitretare

25 min Förrätt
Vitlöksgratinerade aptitretare

Vitlöksgratinerade skaldjur, sniglar eller champinjoner - du väljer! Rätten är inspirerad av det klassiska receptet på sniglar, escargots, gratinerade med vitlökssmör.

Ingredienser

Kokta sniglar, musslor, räkor eller stekta små champinjoner
24
Vitlöksklyftor
2
75 g
Hackad färsk persilja
2 msk
Ströbröd
1 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Lägg sniglar, skaldjur eller champinjoner i 4 ugnssäkra portionsformar.
  • Skala och hacka vitlöksklyftorna. Blanda smöret med vitlök och persilja.
  • Klicka det över skaldjur eller champinjoner. Strö över ströbröd. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
  • Servera med mjukt bröd att doppa i det varma smöret.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

215 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 15 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/vitloksgratinerade-aptitretare/