Vitlöksfisk med pinjenötter

Vitlöksfisk med pinjenötter

Betyg

(38 st)

Fixa en underbart god fiskmiddag med minimal arbetsinsats.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g koljafiléer
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • pressad saft av ½ citroner
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • ½ dl pinjenötter
  • 3 dl ris
  • 130 g bladspenat

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över smör-&rapsolja blandad med vitlök och citronsaft. Strö över salt, peppar, persilja och pinjenötter. Stek i mitten av ugnen 15-20 min. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Fräs spenaten i lite smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med ris och spenat.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem