Vitlökschampinjoner

15 min Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Vitlökschampinjoner

Godaste såsen till pastan! Vitlökschampinjoner med ljuvlig smak som man gärna tar mer av!

Ingredienser

Färska champinjoner
400 g
Vitlöksklyftor
2
Torr vermouth
1 dl
Salt
1 tsk
Vitpeppar
2 krm
4 dl
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Dela champinjonerna i halvor. Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs svamp och lök i smör i en gryta. Häll på vermouth. Salta och peppra.
  • Låt svampen koka utan lock i ca 5 min. Rör i crème fraiche och persilja och koka ytterligare 5 min.
  • Servera med bröd och pasta.
Markera receptet som tillagat

Torr vermouth kan bytas ut mot äppelcider.

Näringsvärden, per port

Energi:

135 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,7 g
Protein: 11,5 % 3,8 g
Fett: 57,8 % 8,8 g
Kolhydrater: 16,3 % 5,4 g
https://www.arla.se/recept/vitlokschampinjoner/