Vit kladdchokladtårta

Vit kladdchokladtårta

1 tim Efterrätt
Lämplig för frysning
En underbar vit kladdkaka med en skvätt konjak i smeten. Den här kakan är perfekt att göra när du vill variera dig. Extra vacker blir den vita kladdkakan pudrad med florsocker och dekorerad med frukt och bär i säsong. Baka gärna kladdkakan dagen innan och garnera den precis innan servering. Magiskt gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vit-kladdchokladtarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  • Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladblandningen, konjak och mjöl.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.
  • Låt kakan kallna och ställ i kylen.
  • Hacka den vita chokladen till glasyren. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
  • Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kyl. Bred glasyren över kakan och låt den fortsätta stelna i kyl.
  • Toppa kladdkakan med färska bär.
Klart!

Ingredienser

Vit choklad
250 g
200 g
Ägg
3
Strösocker
2½ dl
Konjak
2 msk
Vetemjöl
2 dl
Glasyr:
Vit choklad
150 g
½ dl
Färska bär