Vit julsallad med matyoghurt

2 tim 15 min Brunch Buffé
Vit julsallad med matyoghurt

En väl avvägd blandning med enkla ingredienser. Räkna med en krispig favoritsallad.

Ingredienser

Vitkål
200 g
Strösocker
2 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
2 dl
Salt och peppar
Russin, gärna gula
½ dl
Hackade valnötter
½ dl

Gör så här

  • Strimla vitkålen fint. Blanda den med socker och vinäger och låt marinera några timmar eller över natten.
  • Häll av marinaden och blanda kålen med yoghurt.
  • Smaka av med salt och peppar och rör ner russin och nötter.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

150 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/vit-julsallad-med-matyoghurt/