Apelsin- och fänkålssallad

Apelsin- och fänkålssallad

30 min Buffé Mellanmål
Detta är en riktigt krispig och smakrik sallad med saftiga apelsiner och smakrik fänkål. Vi har toppat denna sallad med lyxiga marconamandlar, lagrad ost, blå vallmofrön och vackert röda granatäpplen. Den är vacker att servera som tillbehör till det allra mesta. Passar utmärkt till både kyckling, heta färsbollar och lax!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/apelsin--och-fankalssallad/

Gör så här

  • Skala apelsinerna med kniv. Skär i skivor.
  • Hyvla tunna skivor av fänkålen med en mandolin. Tärna osten eller bryt den i mindre bitar.
  • Lägg upp apelsinerna på ett fat. Toppa med fänkål, granatäpple, ost, mandlar och vallmofrön.
  • Ringla över olivolja. Salta och peppra. Garnera med vattenkrasse.
Klart!
Energi:

381 kcal

Fiber: 10,2 g
Protein: 13,5 g
Kolhydrater: 21,2 g
Fett: 27,2 g

Ingredienser

Apelsiner
4
Fänkål
1
Granatäppelkärnor
1 dl
Marconamandlar
1 dl
Blå vallmofrön
2 msk
100 g
Kallpressad olivolja
2 msk
Vattenkrasse
Salt och svartpeppar