Rödkål

Rödkål

Buffé
Rödkål är en riktig klassiker på julborden men är även god som sallad året om. Här får rödkål smak av äpple och nejlikor och serveras ljummen eller kall.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär bort mittstocken på kålen. Strimla kålen fint. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor.
  • Fräs löken i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt de övriga ingredienserna. Koka på svag värme under lock 40-45 min. Rör om då och då.
Klart!
Tips:

Vinbärsgelén kan även bytas ut mot 2 msk honung.

Energi:

125 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 5 g

Ingredienser

Rödkål
1 kg
Gul lök
1
Syrliga äpplen
2
2 msk
Malen kryddnejlika
5
Kryddpepparkorn
3
Salt
1 tsk
Vinäger
1 msk
Vinbärsgelé
2 msk