Rödkål

Rödkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(97 st)

Rödkål är en riktig klassiker på julborden men är även god som sallad året om. Här får rödkål smak av äpple och nejlikor och serveras ljummen eller kall.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg rödkål
  • 1 gul lök
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 5 malen kryddnejlika
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vinbärsgelé

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Skär bort mittstocken på kålen. Strimla kålen fint. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fräs löken i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt de övriga ingredienserna. Koka på svag värme under lock 40-45 min. Rör om då och då.

Tips:

Vinbärsgelén kan även bytas ut mot 2 msk honung.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag