Rödkål

Rödkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(96 st)

Rödkål är en riktig klassiker på julborden men är även god som sallad året om. Här får rödkål smak av äpple och nejlikor och serveras ljummen eller kall.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg rödkål
  • 1 gul lök
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 5 malen kryddnejlika
  • 3 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk vinbärsgelé

Gör så här

Gör så här

Skär bort mittstocken på kålen. Strimla kålen fint. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fräs löken i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt de övriga ingredienserna. Koka på svag värme under lock 40-45 min. Rör om då och då.

Tips:

Vinbärsgelén kan även bytas ut mot 2 msk honung.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 125 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa: