Vit chokladkladdkaka med lakrits

Vit chokladkladdkaka med lakrits

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(59 st)

Godis i kladdkakan! En ny variant av kladdkaka för dig som gillar vit choklad. Saltlakritsen är god komination till den söta chokladen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 100 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 100 g vit choklad
  • 12 mjuk saltlakrits
  • kokosflingor

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och vetemjöl. Smält den vita chokladen i vattenbad eller mikro. Blanda ner chokladen och smöret i smeten, och rör den jämn. Dela lakritsen i ganska små bitar och rör ner dem. Häll smeten i en smord och kokosströad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 330 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem