Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fikonchutney till ost
Fikonchutney till ost
30 min
Efterrätt
•
Kommentarer
En ny smakdimension till ost. Bara så gott! Kvibille cheddar, Kvibille ädel och Høng brie är fina ostsmaker ihop. Beräkna ca 100 g/person.
Andra liknande recept
30 min
Lagrad cheddar med grön tomatmarmelad och rökta salta mandlar
(4)
20 min
Karamelliserad gräddädel på kavring
(3)
10 min
Gurksallad med senapsdressing
(5)
20 min
Sötsalta karamelliserade nötter
(36)
1 tim
Havrekex
(87)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Strimla fikonen. Blanda fikon, vatten och citronsaft i en kastrull.
Koka på svag värme utan lock ca 10 min. Låt svalna.
Rör ner nötterna och madeira.
Servera till osten.
Klart!
Ingredienser
Torkade fikon
200 g
Vatten
1½ dl
Citron
pressad saft av ½
Grovhackade valnötter
2 msk
Madeira
1 msk
Andra liknande recept
30 min
Lagrad cheddar med grön tomatmarmelad och rökta salta mandlar
(4)
20 min
Karamelliserad gräddädel på kavring
(3)
10 min
Gurksallad med senapsdressing
(5)
20 min
Sötsalta karamelliserade nötter
(36)
1 tim
Havrekex
(87)
25 min
Jordgubbsmarmelad
(114)
15 min
Catarinas ostsnacks
(79)
10 min
Butter board
(4)
20 min
Lingonchutney
(25)
20 min
Kompott på bär med kanelcrème
(10)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum