Brietårta med fikon och aprikos

Brietårta med fikon och aprikos

40 min
Efterrätt
Sagolik varm brietårta med exotisk fruktsallad att bjuda till efterrätt. Strö rostad mandel på toppen. Gästerna kommer definitivt bli imponerade!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varm-brietarta-fylld-med-fikon-och-aprikos/

Gör så här

  • Börja med fruktsalladen. Koka upp vatten och socker och låt det kallna. Skär den färska frukten i bitar och blanda med sockerlagen.
  • Grovhacka mandeln och rosta den i torr varm stekpanna.
  • Hacka den torkade frukten fint. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret, blanda ner frukten och häll över vinet. Låt koka tills allt vin kokat in. Låt svalna.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela ostarna så det blir 4 bottnar. Fördela fruktblandningen på 2 bottnar och lägg de 2 andra ovanpå. Värm brietårtorna i mitten av ugnen 3-4 min.
  • Servera genast med fruktsalladen och den rostade mandeln.
Klart!

Ingredienser

Castello® Organic brie ekologisk vitmögelost
300 g
Torkade fikon
30 g
Torkade aprikoser
30 g
Schalottenlök
1
15 g
Ljusa russin
½ dl
Vitt vin
1 dl
Fruktsallad:
Vatten
½ dl
Strösocker
½ dl
Färska fikon
4
Äpple fast sort
1
Vindruvor
20
Skållad skalad mandel
50 g