Varm brietårta fylld med fikon och aprikos

Varm brietårta fylld med fikon och aprikos

Betyg

(0 st)

Sagolik brietårta med exotisk fruktsallad att bjuda till efterrätt. Strö rostad mandel på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fruktsallad:

  • ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 4 fikon
  • 1 äpple fast sort
  • 20 vindruvor
  • 50 g skållad skalad mandel

Gör så här:

Gör så här:

Börja med fruktsalladen. Koka upp vatten och socker och låt det kallna. Skär den färska frukten i bitar och blanda med sockerlagen. Grovhacka mandeln och rosta den i torr varm stekpanna. Hacka den torkade frukten fint. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret, blanda ner frukten och häll över vinet. Låt koka tills allt vin kokat in. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Dela ostarna så det blir 4 bottnar. Fördela fruktblandningen på 2 bottnar och lägg de andra på. Värm dem i mitten av ugnen 3-4 min. Servera tårtan genast med fruktsalladen och den rostade mandeln.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem