Varm brietårta fylld med fikon och aprikos

Varm brietårta fylld med fikon och aprikos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Sagolik brietårta med exotisk fruktsallad att bjuda till efterrätt. Strö rostad mandel på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Fruktsallad:

  • ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • 4 fikon
  • 1 äpple fast sort
  • 20 vindruvor
  • 50 g skållad skalad mandel

Gör så här:

Gör så här:

Börja med fruktsalladen. Koka upp vatten och socker och låt det kallna. Skär den färska frukten i bitar och blanda med sockerlagen. Grovhacka mandeln och rosta den i torr varm stekpanna. Hacka den torkade frukten fint. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret, blanda ner frukten och häll över vinet. Låt koka tills allt vin kokat in. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Dela ostarna så det blir 4 bottnar. Fördela fruktblandningen på 2 bottnar och lägg de andra på. Värm dem i mitten av ugnen 3-4 min. Servera tårtan genast med fruktsalladen och den rostade mandeln.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem