Bullar med brie och chorizo

Bullar med brie och chorizo

1 tim
Mellanmål
Går att frysa
Godaste picknickbrödet fyller du med kryddig korv och krämig ost. Lätt att ta med och att äta på utflykten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bullar-med-brie-och-chorizo/

Gör så här

  • Värm mjölk med smör till ca 37°.
  • Smula jäst och salt i en degbunke, häll över mjölkblandningen och lös upp jästen.
  • Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen minst 5 min till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Kavla ut degen till en rektangel ca 55x40 cm. Skär osten i skivor. Fördela chorizo och ost på degen.
  • Rulla ihop till en rulle och skär 24 bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Pensla bullarna med ägg och strö över oregano. Grädda mitt i ugnen 8-10 min.
Klart!
Energi:

105 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 5 g

Ingredienser

2½ dl
1 msk
Jäst
25 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
6 dl
Fyllning:
Castello® Organic brie ekologisk vitmögelost
150 g
Tunt skivad chorizo
150 g
Ägg till pensling
1
Torkad oregano
1 msk