Ostbrödskrans

Ostbrödskrans

60+ min Buffé Mellanmål
Ljuvliga mjuka, fluffiga brödbullar som doppas i smält brie. Perfekt som buffébröd när man är många. Garnera gärna med färsk timjan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ostbrodskrans/

Gör så här

  • Värm mjölken till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig.
  • Tillsätt smör, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 45 min.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Ta ut osten ur förpackningen. Hyvla av toppen på osten. Lägg den i mitten på en plåt med bakplåtspapper.
  • Arbeta degen på mjölat bakbord och forma den till en rulle. Dela den i 24 bitar.
  • Forma varje bit till en bulle och lägg runt osten som en krans i två rader. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Pensla bröden med uppvipsat ägg. Strö på flingsalt.
  • Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Garnera gärna med torkade tranbär och färsk timjan.
Klart!
Energi:

172 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 23 g
Fett: 6 g

Ingredienser

5 dl
Jäst
50 g
50 g
Salt
2 tsk
Strösocker
1 msk
Vetemjöl
ca 12 dl
Ägg
1
Flingsalt
200 g