Grönsallad med briedressing och krutonger

Grönsallad med briedressing och krutonger

Betyg

(0 st)

Några bittra salladsblad som rosé och frisée är gott till den smakrika och krämiga dressingen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bufféportioner

  • 1 huvud romansallad
  • 80 g blandad grönsallad
  • 200 g cocktailtomater
  • 2 dl krutonger

Briedressing:

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp grädde och vinäger till briedressingen. Skär bort ytterkanterna på osten och smula ner osten i grädden. Koka på svag värme under omrörning ca 3 min tills grädden tjocknat och osten smält. Vispa ner äggulan och sjud under omrörning tills dressingen är tjock. Salta, peppra och låt svalna. Bryt salladen i bitar och dela tomaterna. Lägg salladen på ett fat, ringla över dressingen och toppa med tomater och krutonger.

Näringsvärden, per bufféport

  • Energi: 120 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 3 g
  • Fett: 10 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem