Vispad brie

1 tim 10 min
Arbetstid: 1 tim
Buffé Förrätt Tillbehör
Vispad brie

Gör en krämigt bredbar brie genom att vispa den med en stavmixer eller matberedare! Viktigt att tänka på är att ta ut osten långt i förväg innan du ska vispa den, annars går det trögt. Servera som tilltugg eller dessert med hjortronsylt och frökex.

Ingredienser

Falbygdens ® Brie du grand père
500 g
Hjortronsylt
½ dl
Rostade pinjenötter
1 msk
Knäckebröd eller frökex
8

Gör så här

  • Ta ut brieosten minst en timme innan du ska tillreda den.
  • Skär bort de vita kanterna och lägg osten i en mixerbunke. Mixa slät och fluffig.
  • Bred ut den vispade brieosten på tallrik. Toppa med hjortronsylt och rostade pinjenötter. Servera med knäckebröd eller frökex.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

395 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 17,2 % 16,7 g
Fett: 63,6 % 28,4 g
Kolhydrater: 19,2 % 18,6 g
https://www.arla.se/recept/vispad-brie/