Vinmarinerade päron

20 min Efterrätt
Vinmarinerade päron

Tunt, tunt skivade päron i en frisk vinlag med smak av mynta är oemotståndligt gott!

Ingredienser

Päron
4
Vitt vin
1½ dl
Strösocker
¾ dl
Hackad färsk mynta
1 msk
Rostade pinjenötter
2 msk
1½ dl
Ljust muscovadosocker
2 msk

Gör så här

  • Koka upp vin och socker. Rör i myntan.
  • Skiva päronen tunt med en osthyvel eller mandolin. Lägg ut skivorna på 4 tallrikar.
  • Häll lagen het över päronen och låt den svalna. Strö över pinjenötterna.
  • Smaksätt kvarg med muscovadosocker. Forma till ”ägg” med hjälp av en vattensköljd matsked. Lägg dem på päronsalladen.
Klart!

Ljust muscovadosocker kan bytas ut mot strösocker.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

240 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/vinmarinerade-paron/