Vinbladsdolmar
3 tim
Buffé
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Vinbladsdolmar är ett tillbehör som ofta serveras i samband med orientaliska mezemåltider och bufféer. De är lite pillriga och tidskrävande att göra, men blir otroligt goda. Servera med en frisk yoghurt- och myntasås.
Nytt
Ingredienser
Vinblad i saltlake på burk
|
ca 350 g |
---|---|
Gula lökar
|
3 |
Tomater
|
4 |
Sivri gröna paprikor
|
2 |
Rundkornigt ris eller grötris
|
4½ dl |
2 msk | |
Bladpersilja
|
50 g |
Färsk dill
|
1 knippe |
Ajvar relish
|
2 dl |
Torkad mynta
|
1 msk |
Salt
|
ev 1 krm |
Citron, pressad saft
|
1 |
Granatäppelsirap
|
1 msk |
Kokspad:
Vatten
|
1 liter |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Citron
|
1 |
Myntasås:
1 förp | |
Färsk mynta, hackad
|
1 msk |
Flytande honung
|
1 tsk |
Gör så här
Myntasås:
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per st
Energi:
57 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 9,9 % | 1,4 g |
Fett: | 29,3 % | 1,9 g |
Kolhydrater: | 60,8 % | 8,6 g |

