Vinbladsdolmar
3 tim
Buffé
Lunch
Middag
•
Vinbladsdolmar är ett tillbehör som ofta serveras i samband med orientaliska mezemåltider och bufféer. De är lite pillriga och tidskrävande att göra, men blir otroligt goda. Servera med en frisk yoghurt- och myntasås.
Ingredienser
|
Vinblad i saltlake på burk
|
ca 350 g |
|---|---|
|
Gula lökar
|
3 |
|
Tomater
|
4 |
|
Sivri gröna paprikor
|
2 |
|
Rundkornigt ris eller grötris
|
4½ dl |
| 2 msk | |
|
Bladpersilja
|
50 g |
|
Färsk dill
|
1 knippe |
|
Ajvar relish
|
2 dl |
|
Torkad mynta
|
1 msk |
|
Salt
|
ev 1 krm |
|
Citron, pressad saft
|
1 |
|
Granatäppelsirap
|
1 msk |
Kokspad:
|
Vatten
|
1 liter |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Citron
|
1 |
Myntasås:
| 1 förp | |
|
Färsk mynta, hackad
|
1 msk |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
Gör så här
Myntasås:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
57 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,7 g |
| Protein: | 9,9 % | 1,4 g |
| Fett: | 29,3 % | 1,9 g |
| Kolhydrater: | 60,8 % | 8,6 g |