Labneh

Labneh

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Labneh är en specialitet från Mellanöstern och är helt enkelt avrunnen yoghurt. Den tar 24 h att göra men sköter sig helt själv. Resultat blir en härligt krämig och syrlig färskost. Serveras som den är eller som tillbehör till mezebordet, eller varför inte med grönsaker och pitabröd.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Lägg en silduk eller ren kökshandduk i en bunke. Blanda yoghurt och salt och häll ner i silduken. Knyt ihop silduken med ett snöre till ett knyte. Lägg knytet i en sil med en bunke under. Låt stå minst 1 dygn. Bred labnehn på en tallrik och ringla över olivoljan.

Näringsvärden, per 5 dl

  • Energi: 1430 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 126 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag