Labneh

Labneh

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Labneh är en specialitet från Mellanöstern och är helt enkelt avrunnen yoghurt. Den tar 24 h att göra men sköter sig helt själv. Resultat blir en härligt krämig och syrlig färskost. Serveras som den är eller som tillbehör till mezebordet, eller varför inte med grönsaker och pitabröd.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

Gör så här

Gör så här

Lägg en silduk eller ren kökshandduk i en bunke. Blanda yoghurt och salt och häll ner i silduken. Knyt ihop silduken med ett snöre till ett knyte. Lägg knytet i en sil med en bunke under. Låt stå minst 1 dygn. Bred labnehn på en tallrik och ringla över olivoljan.

Näringsvärden, per 5 dl

  • Energi: 1430 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 126 g

Skriv ut

Källa: