Vinbärspäron med hallon

Vinbärspäron med hallon

40 min
Efterrätt
Vinbär, hallon och päron är en härligt smakkombination.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vinbarsparon-med-hallon/

Gör så här

  • Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i hallon, socker och kanel.
  • Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.
  • Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar.
  • Koka päronen nätt och jämt mjuka i lagen och lägg dem i en skål.
  • Smaksätt ev. lagen med lite likör och häll den över päronen. Låt kallna.
  • Blanda crème fraiche och honung. Servera såsen till päronen.
Klart!

Ingredienser

Päron
8
Konc svartvinbärssaft
2 dl
Vatten
2 dl
Frysta hallon
200 g
Strösocker
½ dl
Kanelstång
1
Vinbärslikör
ev 2 msk
Sås:
4 dl
Honung
2 msk