Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Vinbärspäron med hallon
Vinbärspäron med hallon
40 min
Efterrätt
•
Kommentarer
Vinbär, hallon och päron är en härligt smakkombination.
Andra liknande recept
1 tim
Päronmarmelad
(16)
30 min
Mannagrynsgröt med passion
(40)
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(230)
Nytt
30 min
Smördegssnittar med ädelost
(0)
1 tim
Bulgogi
(26)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i hallon, socker och kanel.
Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen.
Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar.
Koka päronen nätt och jämt mjuka i lagen och lägg dem i en skål.
Smaksätt ev. lagen med lite likör och häll den över päronen. Låt kallna.
Blanda crème fraiche och honung. Servera såsen till päronen.
Klart!
Ingredienser
Päron
8
Konc svartvinbärssaft
2 dl
Vatten
2 dl
Frysta hallon
200 g
Strösocker
½ dl
Kanelstång
1
Vinbärslikör
ev 2 msk
Sås:
Arla Köket® Lätt crème fraiche
4 dl
Honung
2 msk
Andra liknande recept
1 tim
Päronmarmelad
(16)
30 min
Mannagrynsgröt med passion
(40)
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(230)
Nytt
30 min
Smördegssnittar med ädelost
(0)
1 tim
Bulgogi
(26)
Budget
2 tim
Päronpaj
(20)
Budget
1 tim 15 min
Päronkaka med kardemumma
(161)
30 min
Smörrebröd med färskostkvarg
(9)
45 min
Grillad halloumi med ugnsbakad frukt- och grönsakssallad
(54)
1 tim 20 min
Päron med chokladmoussetopp
(56)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum