Vinbärspäron med hallon

Vinbärspäron med hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Vinbär, hallon och päron är en härligt smakkombination.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 8 päron
  • 2 dl konc svartvinbärssaft
  • 2 dl vatten
  • 200 g frysta hallon
  • ½ dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • ev 2 msk vinbärslikör

Sås:

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i hallon, socker och kanel. Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar. Koka hälften av päronen nätt och jämt mjuka i lagen och lägg dem i en skål. Koka resten av päronen. Smaksätt ev. lagen med lite likör och häll den över päronen. Låt kallna. Blanda lätt crème fraiche och honung. Servera päronen med såsen till.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem