Vinbärspäron med hallon

Vinbärspäron med hallon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Vinbär, hallon och päron är en härligt smakkombination.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 päron
  • 2 dl konc svartvinbärssaft
  • 2 dl vatten
  • 200 g frysta hallon
  • ½ dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • ev 2 msk vinbärslikör

Sås:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka upp saft och vatten i en kastrull. Lägg i hallon, socker och kanel. Skala päronen men låt skaften sitta kvar. Dela dem ev i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg päronen i vatten så att de inte mörknar. Koka hälften av päronen nätt och jämt mjuka i lagen och lägg dem i en skål. Koka resten av päronen. Smaksätt ev. lagen med lite likör och häll den över päronen. Låt kallna. Blanda lätt crème fraiche och honung. Servera päronen med såsen till.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag