
Smörrebröd med färskostkvarg
Smörrebröd är ett trevligt sätt att inleda middagen eller att ha som mingelmat. Färskost med kvarg ger god syrlighet till kryddiga toppings!
Ingredienser
Ädelfärskost:
- 8 valnötter
-
2 msk Arla® Svenskt Smör
- 1 tsk flingsalt
- ½ tsk strösocker
-
¾ dl Arla® färskost naturell med kvarg
-
70 g Kvibille® ädel
- 4 skivor grovt rågbröd
- 8 blad salladsblad
- 1 päron
Kallrökt lax:
- 8 skivor kallrökt lax
- 4 skivor rågbröd
-
150 g Arla® färskost naturell med kvarg
- 1½ msk riven pepparrot
- 1 rödlök
- 4 blad krispsallad
- 1 citron
- ½ kruka färsk dill
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
Gör så här
Ädelfärskost:
Stek valnötterna i smör i en stekpanna med socker och flingsalt. Häll upp på smörpapper och låt svalna. Mosa ihop färskost och ädelost och bred bröden med ädeloströran. Bred på ostblandningen och lägg på sallad. Skär päronet i skivor och toppa med päron och valnötter.
Kallrökt lax:
Bred färskost på brödskivorna, riv över pepparrot. Lägg på sallad. Skala och skiva rödlöken. Skär citronen i klyftor och plocka dillen. Fördela lax och lök på brödskivorna. Toppa med dill och svartpeppar. Servera med citronklyftor.
Näringsvärden, per port
- Energi: 320 kcal
- Protein: 15 g
- Kolhydrater: 18 g
- Fett: 21 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut