Vinbärskaka
1 tim 30 min
•
Arbetstid: 25 min
Frysbar
•
Vår somriga vinbärskaka har lånat goda drag från den populära morotskakan, nämligen den goda frostingen. Gräddfil i smeten gör kakan extra saftig och god!
Ingredienser
| 200 g | |
|
Strösocker
|
2½ dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Bakpulver
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
| 1 dl | |
|
Citron
|
rivet skal och pressad saft av 1 |
|
Vinbär
|
150 g |
Topping:
| 50 g | |
|
Florsocker
|
2 dl |
| 250 g | |
|
Vinbär
|
3 klasar |
Gör så här
Topping:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
592 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,3 g |
| Protein: | 5,8 % | 8,4 g |
| Fett: | 49,2 % | 33 g |
| Kolhydrater: | 45 % | 65,6 g |