Viltstek med granatäpple

Viltstek med granatäpple

2 tim
Huvudrätt
Recept på viltstek där vi byter ut gelén mot granatäpple och ger den klassiska viltsteken en modern touch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltstek-med-granatapple/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65–70°, ca 2 tim.
  • Förbered såsen under tiden. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull. Låt såsen koka 3–5 min.
  • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
  • Låt köttet vila ca 10 min. Vispa ur formen med vatten. Häll skyn i såsen och låt den koka upp.
  • Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av såsen. Garnera med granatäpple och gräslök.
  • Servera med resten av såsen, smörstekta grönsaker och potatis.
Klart!

Älgstek kan bytas ut mot rådjur-, hjort- eller nötstek

Energi:

410 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Älgstek
1 kg
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk
Sås:
2½ dl
Vetemjöl
2 msk
Vilt- och kantarellfond
2 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Sky
2 dl
Granatäpple
1
Grovhackad färsk gräslök
½ dl