Viltstek med granatäpple

Viltstek med granatäpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(73 st)

Recept på viltstek där vi byter ut gelén mot granatäpple och ger den klassiska viltsteken en modern touch.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65–70°, ca 2 tim. Förbered såsen under tiden. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull. Låt såsen koka 3–5 min. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Låt köttet vila ca 10 min. Vispa ur formen med vatten. Häll skyn i såsen och låt den koka upp. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av såsen. Garnera med granatäpple och gräslök.

Tips:

Älgstek kan bytas ut mot rådjur-, hjort- eller nötstek

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag