Viltstek med granatäpple

Viltstek med granatäpple

60+ min Huvudrätt
Recept på viltstek där vi byter ut gelén mot granatäpple och ger den klassiska viltsteken en modern touch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125°.
  • Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65–70°, ca 2 tim.
  • Förbered såsen under tiden. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull. Låt såsen koka 3–5 min.
  • Dela granatäpplet och ta ur kärnorna.
  • Låt köttet vila ca 10 min. Vispa ur formen med vatten. Häll skyn i såsen och låt den koka upp.
  • Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av såsen. Garnera med granatäpple och gräslök.
  • Servera med resten av såsen, smörstekta grönsaker och potatis.
Klart!
Tips:

Älgstek kan bytas ut mot rådjur-, hjort- eller nötstek

Energi:

410 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Älgstek
1 kg
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
2 krm
1 msk
Sås:
2½ dl
Vetemjöl
2 msk
Vilt- och kantarellfond
2 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Sky
2 dl
Granatäpple
1
Grovhackad färsk gräslök
½ dl