Viltskavskebab i libabröd
1 tim
•
Arbetstid: 30 min
Brunch
Huvudrätt
Mellanmål
•
En riktigt smarrig hemlagad kebabrulle fylld med bland annat ostkräm, rödlök och tomat. Viltkött är toppen att variera med och dessutom ett mer klimatsmart alternativ!
Ingredienser
|
Viltskav
|
480 g |
|---|---|
|
Orientaliska tunnbröd t ex libabröd
|
4 |
Oströra:
| 150 g | |
| 2 dl | |
|
Salt
|
2 krm |
|
Ev olivolja
|
Marinad:
|
Rapsolja
|
3 msk |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta, pressad
|
1 |
|
Sambal oelek
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
½ msk |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Tillbehör:
|
Tomater, skivad
|
2 |
|---|---|
|
Rödlök, skivad
|
1 |
|
Salladsblad
|
|
|
Feferoni
|
Gör så här
Oströra:
Markera receptet som tillagat
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per port
Energi:
548 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 26,8 % | 36,2 g |
| Fett: | 52,8 % | 32,7 g |
| Kolhydrater: | 20,4 % | 27,6 g |